Den 2 februari 2023 släppte Microsoft licenserna för Teams Premium Preview.

Under Ignite 2022 pratade Microsoft om Teams Premium. Det nya erbjudandet bygger på Microsoft Teams med tillägg. Produkten fokuserar på tre huvudområden: intelligens, säkerhet och personanpassningar.

Hur produktiva är våra möten egentligen?

Visst har vi alla känt att vi varken har tid eller att mötet man är bjuden till inte är relevant för just dig. Eller har något akut dykt upp som gjort att du hoppat över mötet? Hur gör du då för att komma i kapp med relevant information från mötet? Vi letar i mötesanteckningar eller/och bokar nytt möte.

Med intelligent sammanfattning i Teams Premium kan du låta AI göra de möten du deltar i (och missar) mer produktiva och effektfulla. När ett möte avslutats skapas smarta inspelningar med autogenererade kapitel, som exempel, när ditt namn nämns, en skärm delas eller när du lämnar ett möte innan mötet är slut. För personer du har en nära relation till får du förslag på avsnitt under mötet från denna talare. Även sökfunktionen har utvecklats.

I Teams Premium finns AI-driven realtidsöversättning för undertexter på 40 olika språk som gör det enklare för dig att följa med i konversationer. Om du som organisatör av mötet har Teams Premium får samtliga deltagare tillgång till undertexter. Ett användbart verktyg för företag med globala, flerspråkiga möten.

https://www.microsoft.com/en-US/videoplayer/embed/RE591Qx

Möten med känslig företagsinformation

Med ett skyddslager i Teams Premium kan du skydda dina möten med exempelvis vattenstämplar. Du kan även begränsa vem som kan göra inspelningar. För Microsoft 365 E5-kunder som använder avancerade säkerhetskrav kan dessutom ta del av befintliga känslighetsetiketter i Microsoft Purview Information Protection för att automatiskt använda anpassade mötesalternativ. Vilket gör att det bli ännu enklare att skydda möten. Etiketterna redigeras i Security and Compliance Center.

Skapa, på ett enkelt sätt, personliga möten med Teams Premium

Det finns inget möte som är likt något annat. De flesta använder standardinställningarna när de skapar ett Teams-möte. Dels för att det upplevs som omständligt att leta mellan inställningarna, dels en delad okunskap. Med Teams Premium finns inställningsmöjligheter för IT-avdelningen att skapa färdiga mallar så att du som medarbetare enkelt kan välja den mall som passar ditt möte. När det är dags att bjuda in till ett möte kan du exempelvis välja mellan brainstorming-möte, möte anpassat för kundsamtal, internt möte eller supportsamtal.

Med Teams Premium kan du lägga in en företagsprofilering – bakgrundsbild – i lobbyn för dina möten samt skapa anpassade bakgrunder och ”tillsammans-lägen” som användarna kan nyttja. Detta hanteras i Teams Admin center.

Med Teams Premium kan du även:

  • Skapa avancerade virtuella avtalade tider
  • Effektivisera hanteringen av avtalade tider
  • Skapa omfattande analyser
  • Skapa avancerade webbseminarier
  • Effektiva registreringsarbetsflöden för event
  • Skicka automatiska e-postpåminnelser före evenemanget
  • Anpassa upplevelsen för presentatörer och deltagare

Priset för en Teams Premium-licens är 10 USD. Teams Premium är släppt i Preview och därför säljs licenserna för 7 USD idag under en begränsad period. Du kan även testa Teams Premium Preview fritt i 30 dagar.