AI infrastruktur

Vi är Skandinaviens ledande leverantör av avancerade
infrastrukturlösningar inom AI.

Vi har byggt några av Nordens största IT infrastrukturer för att hantera AI.

Vi har specialiserat oss på avancerad IT-infrastruktur och datacenterlösningar för AI sedan 2017. Det gör oss till veteraner inom en bransch som fortfarande bara är i startfasen och där de flesta andra bara pratar om AI. Vår kompetens tillsammans med våra teknikpartners har vi möjlighet att erbjuda den bästa tekniken och den främsta kompetensen.

Vi har under de senaste åren haft stora framgångar inom datacenter för utveckling av AI med flera stora installationer. Vi är det enda helsvenska bolaget som är NVIDIA DGX-Elite-partner och som således kan leverera Super-POD:ar. Med våra ingenjörer och data scientist hjälper vi på Aixia er att komma igång och guidar er till rätt lösning.

Vårt recept

Tack vare vår unikt långa erfarenhet av att leverera AI Infrastruktur vet vi hur en lösning
skall designas för att passa just er organisations behov, krav och budget bäst.

GPU server

NVIDIA DGX är en av de mest kraftfulla GPU-servrarna på marknaden. Vi har samarbetet med NVIDA sedan starten och är vår centrala byggsten för att utveckla AI-system. NVIDIA DGX är det universella systemet för alla AI-arbetsbelastningar, och erbjuder oöverträffad beräkningstäthet, prestanda och flexibilitet. Förutom DGX-systemen levererar vi GPU-baserade servrar och klienter för alla behov och budgetar.

Lagring

Utveckling inom AI kräver en helt ny generation lagringslösningar. Vi på Aixia levererar några av de mest högpresterande storagesystem som finns. Allt för att maximera er investerings nytta. Förutom prestanda fokuserar vi på att systemen skall vara beprövade, enkla att hantera, ha världsledande service och support samt ha högsta möjliga pålitlighet.

Läs mer om våra lagringslösningar

Nät

Aixia har lång erfarenhet av datacenter-switching och levererar lösningar för AI Infrastruktur som helt tar bort den flaskhals som nätet kan innebära mellan GPUer och Lagring. Vi har designat några av Sveriges mest högpresterande datacenter och har mångårig erfarenhet av att möta även de strängaste krav på prestanda, upptid och support.

Läs mer om nät och säkerhet

Världsledande
teknik.

Vi är en av mycket få nordiska Elite-parnters till NVIDIA och samarbetar med de främsta inom lagring och nätverk för att leverera maximal prestanda, driftsäkerhet och effektivitet. Vi hjälper er med allt från design till leverans och drift/övervakning av er AI Infrastruktur.

Alternativ som finns idag

Att komma igång och testa utveckling av AI behöver är inte särskilt komplicerat eller kostsamt. Vi på Aixia kan bistå i allt från datainsamling till att hitta ett affärs-case. De stora utmaningarna kommer oftast när man skall skala upp sin ”POC”, eller vill gå in i en produktionsfas. Nedan kan ni se tre av de vanligaste alternativen man som organisation ställs inför när man skall skala upp sina AI initiativ. Vi på Aixia kan guida er så att ni inte behöver hamna i de fällor som vi genom åren sett är vanliga orsaker till att AI projekt stannar av, eller i värsta fall misslyckas.

Köp och bygg själv

Fördelar:

Lägre inköpskostnad

Nackdelar:

Lång tid innan produktion
”Forumstöd”
Svårt att skala
Ramar

Köp färdig produkt

Fördelar:

Snabbt till produktion
Stöd för HW/SW
Fungerande ramverk

Nackdelar:

Högre inköpskostnad

GPU i molnet

Fördelar:

Snabbt till produktion

Nackdelar:

Säkerhet
Högre kostnad över tid
Ytterst beroende av kraftfullt nätverk

AI SWEDEN

Ta din idé från vision
till verkligehet

Aixia är strategisk partner till AI Sweden (Sveriges nationella satsning på applicerad AI). Vi har levererat och levererar datakraft och exepertkunskap sedan starten 2018. Nätverket av partners och avancerad kompetens är av stort värde för oss och våra befintliga kunder. AI Swedens datafabrik är ett rum för innovation och forskning med fokus på att nå resultat som du inte hade möjlighet till tidigare. Flera projekt har körts i centret som till exempel callforskningsprojekt för Astra Zeneca och Zenseact autonomous driving projekt. Vi hjälper er att komma igång. 

Kontakta oss för att veta mer.

Fyll i formuläret till höger eller skriv direkt till oss i chatten.