Om oss

IT från Sverige. Säkra din data i svenska
datacenter och få riktig support.

Lokalt. Globalt.

Aixia är ett IT-bolag med säte i Mölndal och ingår i en koncern där det helägda dotterbolaget Aixia sedan 2007 har bedrivit verksamhet inom uppbyggnad och utveckling av IT vilket omfattar bl.a. AI/Deep Learning-plattformar, datacenter, säkerhet, management, hosting, nätverk & kommunikation och backup/DR.

Bolaget levererar produkter, lösningar och expertkunskap inom bland annat följande affärsområden; AI-lösningar och tjänster, Enterprise IT-infrastruktur, IT-drift och hosting, IT- produkter/lösningar och har i dagsläget omkring 120 kunder fördelade över hela landet inom ett brett spektra av olika branscher.

Vår vision
Vi vill bidra till en bättre värld. Vi vill inspirera andra att tänka nytt och utmana det givna. Vi skall alltid ställa oss frågan ”Hur kan vi göra det vi gör idag på ett bättre sätt imorgon?”.

2007

Grundat av konsulter, drivet av
konsulter. Grundat 2007 av
Christian Gustavsson och Morgan Fjellberg. 

35 +

35+ anställda.

2018

Börsnoterade på Spotlight
sedan 2018

167

Total omsättning 2022:
167 miljoner.

Vår affärsidé
”Genom att utmana med innovativa, smarta och enkla lösningar ökar vi våra kunders konkurrenskraft”

Vår historia

Aixia grundades på tre kärnvärden; innovation, lyhördhet och engagemang. Ända sedan starten 2007 har Aixia varit ett bolag som utmanat det givna och erbjudit nytänkande lösningar, med fokus på att skapa maximal affärsnytta för våra kunder. Att vara nytänkande innebär många risker, men dessa risker har gjort oss starkare och format vårt bolag där vi är idag.

Vårt syfte är att bidra till positiv förändring genom ett kreativt förhållningssätt till ny teknik. Att utmana det givna och bidra till att skapa en bättre värld. Genom att bygga ett kunskapshus inom nästa generation IT-infrastruktur, Deep Learning och AI har vi möjlighet att göra det. Vi inspireras av våra kunders utmaningar och tror på att innovation skapar framgång.