Aixia är glada att meddela lanseringen av en banbrytande AI-lösning för kvalitetsbedömning av begagnade IT-enheter, utvecklat i samarbete med 3stepIT, en ledande spelare inom cirkulära teknologilösningar. Den här innovativa lösningen, som kommer att produktionsättas i Sverige under maj månad, representerar ett betydande framsteg inom hållbar hantering av IT-utrustning.

Lösningen bygger på Aixias egenutvecklade mjukvara AiQu och har noggrant tränats av experter från både Aixia och 3stepIT under 18 månader med data från över 35,000 enheter. Den använder avancerad artificiell intelligens för att ge opartiska och exakta utvärderingar av begagnade bärbara datorer. Implementeringen är den första i en större utrullning och blir startskottet för AI-baserade lösningar i 3stepIT:s center. Målet är en fullständig implementering vid årets slut i alla 3stepITs verksamhetsanläggningar för automatiserad hantering av livscykelhantering av enheter och IT-utrustning till andrahandsmarknaden.

Detta samarbete understryker Aixias åtagande att förbättra hållbarheten inom tech-industrin genom att stödja cirkulärekonomiska metoder. AI-verktyget identifierar inte bara specifika skador utan bedömer också det totala slitaget, vilket ger en standardiserad kvalitetsbedömning och som erbjuder företag en tillförlitlig bedömning och värdering av enhetens skick.

”Vårt partnerskap med 3stepIT bygger på en gemensam vision om att minska e-avfall och främja återanvändningen av IT-utrustning,” säger Mattias Bergkvist, vd för Aixia. ”Lösningar som den här som hanterar kvalitetshantering, kommer att transformera sättet företag hanterar automatiserad produktion.

3stepIT:s vd, Jakob Lagander, säger, “Genom att integrera Aixias AI-expertis med vår cirkulära teknologimodell kan vi erbjuda ännu större värde till våra kunder, säkerställa att enheter har en längre och mer hållbar livscykel. Detta är ett viktigt steg mot mer hållbara IT-hantering globalt.”

Aixia står i framkanten av teknikutvecklingen inom industriell AI, där våra lösningar revolutionerar automatiseringen av processer som tidigare ansågs omöjliga att hantera genom traditionella metoder. Genom avancerad applicerad AI har vi möjliggjort automatisering av komplexa och arbetsintensiva processer i tillverkningslinjer och kvalitetskontroller, vilket inte bara ökar effektiviteten utan också minimerar mänskliga fel och optimerar produktionskostnader.

Inom området för Generativ AI levererar Aixia banbrytande teknologier som transformerar hur innehåll skapas och anpassas. Våra lösningar inom Generativ AI möjliggör för företag att generera dynamiskt innehåll, från skräddarsydd digital media till anpassade designprototyper, som anpassar sig efter specifika kundbehov och marknadstrender. Dessa AI-drivna verktyg stöder inte bara kreativitet och innovation utan erbjuder också skalbara lösningar för att hålla jämna steg med den snabba takten i digital transformation.

Länk till 3StePITs pressrelease här