Vi har blivit nominerad till ”Årets Techföretag” av Tech Awards Sweden. Vinnaren offentliggörs på TechAwards-galan 22 mars.

Nomineringen lyder under följande:

Nytänkare som utmanar det invanda. Företag som ser tech och digitalisering som ett utmärkt medel för att få människor, företag och samhälle att nå sin fulla potential. Årets techföretag är TechSveriges specialpris som går till ett ansvarsfullt företag som värnar om medarbetare och miljö, har en positiv tillväxt och kan påvisa mätbara resultat.

AIXIA

Aixia är ett Göteborgsbaserat teknikbolag som tagit upp kampen med stora jättar inom AI. Genom Aixia, en joint venture med AI-bolaget Asymptotic, har Aixia tagit de första stegen mot att leverera AI som tjänst till svenska industriföretag, och är ett av få bolag i Europa som kan leverera AI-lösningar från datacenter, via MLOPS-verktyg, till applicerad AI. Företaget utvecklar verktyg och mjukvara som hjälper företag och organisationer att förverkliga, växa och accelerera AI-projekt.

Bolaget ingår bland annat i ett projekt inom kvalitetskontroll för automation i fordonsindustrin och i ett projekt inom AI-baserad klimatekonomisk forskning. Att man valts som en av tre strategiska partner av Sveriges nationella center för applicerad AI, AI Sweden, är ett bevis på att bolaget ligger i framkanten.

Finalisterna har valts ut av namnkunnig jury efter omfattande nomineringsprocess.
Mer om juryn här: https://techawards.se/jury/