Data har onekligen blivit en av de mest värdefulla tillgångarna idag, något som ställer nya krav på IT-infrastruktur och relaterade tjänster.

Vi på Aixia ser oss som pionjärer inom avancerade hostingtjänster. Vi erbjuder inte bara upptider som slår de stora molnjättarna, utan baserar även vår tjänst på världsledande infrastruktur från Nutanix, Arista Networks, Nvidia, och Pure Storage med flera, samt säkerhetslösningar och backup som är skyddade mot ransomware. Dessutom är alla våra datacenter placerade i Sverige, vilket erbjuder en unik fördel då våra kunder slipper fundera på utländsk lagstiftning som exempelvis Cloud Act.

Nutanix: Grunden för Hyperkonvergerad Infrastruktur

Nutanix leder innovationen inom hyperkonvergerad infrastruktur (HCI), vilket möjliggör för företag att effektivisera sina IT-operationer genom en integrerad lösning av datalagring, beräkning och virtualisering. Med Nutanix Acropolis Hypervisor (AHV) och Acropolis Operating System (AOS) får IT-administratörer tillgång till en kraftfull plattform för hantering och orkestrering av HCI från en centraliserad konsol, Prism. Denna lösning förenklar övervakning och hantering av IT-resurser, vilket i sin tur minskar driftskostnaderna.

Skalbarheten hos Nutanix är en viktig fördel, eftersom plattformen tillåter företag att enkelt skalas ut och växa i takt med behoven, utan överprovisionering och onödiga kostnader. Avancerade datahanteringsfunktioner som deduplicering, komprimering och automatisk tiering optimerar lagringsutrymmet och förbättrar prestandan. Nutanix erbjuder även robust dataprotektion med funktioner som snapshots och replikering för säker återhämtning efter katastrofer.

Säkerheten är fundamentalt i Nutanix HCI, med funktioner som Microsegmentering och Data-at-Rest-kryptering, vilket gör plattformen idealisk för företag som prioriterar dataskydd. Dessutom stöder Nutanix hybrid- och multicloud-miljöer, vilket ger företag flexibiliteten att utnyttja olika molnplattformar efter behov. Nutanix är därmed ett utmärkt val för företag som strävar efter en moderniserad och säker IT-infrastruktur, vilket gör Aixia till en stolt förespråkare av Nutanix som en ledande lösning för hyperkonvergerad infrastruktur.

Arista Networks: Nätverkslösningar för AI-tunga Arbetsbelastningar

Genom att integrera Arista Networks avancerade nätverkslösningar i vår hostinginfrastruktur, erbjuder Aixia sina kunder betydande fördelar som direkt påverkar deras förmåga att driva och skala sina verksamheter effektivt och säkert. Fördelarna med att använda Arista som nätverkslösning i vår hostinginfrastruktur inkluderar:

Automatisering och effektivitet: Aristas Extensible Operating System (EOS) och Zero Touch Provisioning (ZTP) möjliggör omfattande automatisering av nätverksprovisionering och underhåll. Detta minskar tidsåtgången och risken för mänskliga fel vid nätverkskonfiguration och uppdateringar, vilket i sin tur bidrar till operativa besparingar och effektiviserar den dagliga driften för Aixias kunder​​​​​​.

Skalbarhet och flexibilitet: Aristas produkter stöder arbetsflödesautomatisering och erbjuder exceptionell nätverks- och arbetsflödesvisibilitet, vilket är avgörande för snabb integration med andra tjänster och system. Detta säkerställer att Aixias hostinginfrastruktur kan anpassas och skalas upp för att möta kundernas växande behov, samtidigt som den upprätthåller hög prestanda och tillförlitlighet.

Ökad nätverksprestanda: Med Aristas switchar och deras förmåga att hantera höghastighetsdataflöden och minska nätverkskongestion, garanteras Aixias kunder en hög nätverksprestanda. Detta är särskilt viktigt för applikationer som genererar eller bearbetar stora datamängder, där snabb och tillförlitlig dataöverföring är avgörande för verksamhetens effektivitet.

Pålitlighet och säkerhet: Aristas nätverkslösningar är designade för att erbjuda högsta möjliga säkerhet och pålitlighet. Detta ger Aixias kunder förtroendet att deras data är skyddad och att nätverksinfrastrukturen är robust nog att hantera potentiella hot och utmaningar, vilket är avgörande i dagens digitala landskap.

 

Arista Networks lösningar i Aixias hostinginfrastruktur stärker vårt erbjudande genom att ge våra kunder tillgång till en högpresterande, skalbar och säker plattform. Detta möjliggör inte bara smidig drift och hantering av deras kritiska applikationer och tjänster utan bidrar även till att maximera deras investeringar och stödja deras tillväxt på lång sikt.

Nvidia: Kraftfull Databehandling för AI och Deep Learning

Nvidia DGX-systemet är en banbrytande lösning för företag som kräver avancerad databehandling för AI-utveckling. Med NVIDIAs GPU-teknologi erbjuder DGX-systemet exceptionell bearbetningskapacitet, vilket är avgörande för snabb och effektiv AI-modellträning och dataanalys. Skalbarheten är en nyckelfaktor, där systemet enkelt kan uppgraderas för att matcha företagets växande behov, vilket gör det till ett idealiskt val för både små och stora organisationer​​.

DGXH100

DGX-systemet är dessutom utformat för att vara användarvänligt, med förinstallerad programvara och verktyg som förenklar både deployment och hantering. Detta gör systemet tillgängligt för företag med begränsade IT-resurser. Speciellt utformad för djupinlärning, levereras DGX med förkonfigurerad programvara som TensorFlow och PyTorch, vilket möjliggör effektiv modellutveckling och distribution​​.

Med NVIDIAs banbrytande AI-processorer får användarna oöverträffad beräkningskraft som möjliggör snabbare insikter och effektivare modellträning. DGX-systemets flexibilitet och enkla integration med befintliga IT-miljöer minskar driftstopp och ökar produktiviteten för företagets team. Dessutom ger investeringen i DGX-system tillgång till ett robust ekosystem av utvecklare, dataforskare och AI-forskare, vilket kontinuerligt bidrar med de senaste verktygen och kunskapen inom AI​​.

Nvidia DGX-system representerar därför inte bara en hårdvarulösning, utan en heltäckande plattform för företag som vill utforska och maximera potentialen av AI inom sin verksamhet. Aixia, som en Nvidia DGX Elite-partner, står redo att hjälpa företag att navigera i AI-landskapet och säkerställa att de får ut mesta möjliga av sina investeringar i AI-teknik.

Vi har arbetat med Nvidias Enterprise-lösningar för AI-infrastruktur sedan 2017 och har varit med och designat, byggt och supporterat några av Nordens största projekt avseende GPU-baserade datacenter för utveckling inom AI.

Aixia var först i Sverige med att erbjuda DGX H100 som hostingplattform och vi kan idag erbjuda flera olika GPUer i vår hosting. Att vi dessutom erbjuder GPU-tjänster tillsammans med vår egenutvecklade Orkestreringsplattform AiQu gör inte bara våra tjänster unika utan också oslagbara avseende effektivitet, enkelhet och säkerhet.

Pure Storage och Rubrik: Immutable Backup och Datasäkerhet

Fördelar med Pure Storage i Aixias Hostinginfrastruktur:

Hög prestanda och tillförlitlighet: Pure Storage ger snabb, tillförlitlig och effektiv lagring, vilket optimerar tillgängligheten och prestandan för applikationer och tjänster som körs på Aixias hostingplattform.

Enkelhet och effektivitet: Pure Storages lösningar är designade för enkel hantering och låg driftskostnad, vilket förenklar IT-landskapet för Aixias kunder och möjliggör en smidigare driftserfarenhet.

Fördelar med Rubriks Backuplösningar i Aixias Hostinginfrastruktur:

Robust dataskydd: Genom partnerskapet med Rubrik tillhandahåller Aixia toppmodern datasäkerhet, som använder avancerad kryptering, oföränderlighet och en zero-trust arkitektur för att skydda mot ransomware och andra cyberhot​​.

Effektiv datahantering och återställning: Rubriks Polaris-plattform förenklar backup, återställning och datastyrning över on-premises, kant- och multicloud-miljöer. Det ger Aixias kunder fullständig översikt och kontroll över sina data, samt möjlighet till snabb återställning efter dataintrång eller förlust, vilket säkerställer kontinuitet i affärsverksamheten även under oförutsedda händelser​​.

Data suveränitet och överensstämmelse: Aixias svenska datacenter spelar en nyckelroll i att säkerställa att kunddata förblir säkra och överensstämmer med strikta dataskyddsregler. Detta ger en extra säkerhetsnivå och försäkran för kunder, skyddade mot internationella lagar som Cloud Act​​.

Genom att integrera Pure Storage och Rubrik i vår hostinginfrastruktur, garanterar Aixia sina kunder en hostingmiljö som inte bara är snabb och pålitlig utan också säker och skalbar. Denna kombination av ledande lagring och backuplösningar ger våra kunder sinnesro, med vetskapen om att deras data hanteras effektivt och skyddas mot dagens cyberhot.

Svensk Dataintegritet och Immunitet mot Cloud Act

Att placera våra datacenter i Sverige innebär att våra kunders data är skyddade av svenska lagar och förordningar, fri från de juridiska komplikationer som internationella lagar som Cloud Act kan innebära. Detta ger våra kunder trygghet och försäkran om att deras data hanteras med högsta integritet och säkerhet.

 

Aixia är inte bara din leverantör av hostingtjänster; vi är din partner i den digitala transformationen. Vår unika kombination av världsledande teknologi och svensk dataintegritet gör oss till det självklara valet för företag som söker hostinglösningar i världsklass.

Kontakta oss idag för att upptäcka hur vi kan hjälpa dig att optimera din IT-infrastruktur och skydda din mest värdefulla tillgång – din data.