Aixia: ÅRETS TECHFÖRETAG – TECH BUSINESS AWARD

 

 

Aixia har gått till final i kategorin Årets Techföretag/Tech Business Award vid branschgalan Tech Awards Sweden, som arrangeras av TechSverige (fd IT- och Telekomföretagen) och techmedia-huset IDG.

Priskategorin beskrivs så här:

Nytänkare som utmanar det invanda. Företag som ser tech och digitalisering som ett utmärkt medel för att få människor, företag och samhälle att nå sin fulla potential.

Årets techföretag är TechSveriges specialpris som går till ett ansvarsfullt företag som värnar om medarbetare och miljö, har en positiv tillväxt och kan påvisa mätbara resultat.

Juryns bedömning utgår från:

  • Företagets tillväxt, företagskultur / värderingar, hållbarhetsarbete.

AIXIA

Aixia är ett Göteborgsbaserat teknikbolag som tagit upp kampen med stora jättar inom AI. Genom Aixia, en joint venture med AI-bolaget Asymptotic, har Aixia tagit de första stegen mot att leverera AI som tjänst till svenska industriföretag, och är ett av få bolag i Europa som kan leverera AI-lösningar från datacenter, via MLOPS-verktyg, till applicerad AI. Företaget utvecklar verktyg och mjukvara som hjälper företag och organisationer att förverkliga, växa och accelerera AI-projekt.

Bolaget ingår bland annat i ett projekt inom kvalitetskontroll för automation i fordonsindustrin och i ett projekt inom AI-baserad klimatekonomisk forskning. Att man valts som en av tre strategiska partner av Sveriges nationella center för applicerad AI, AI Sweden, är ett bevis på att bolaget ligger i framkanten.

IDG har 10 finalister i kategorin Årets Techföretag som offentliggörs på IDG.se idag Tors 24 februari. Vinnaren offentliggörs på TechAwards-galan 22 mars.

//

För mer information, kontakta Bolaget på:
VD Mattias Bergkvist
Telefon: 031-762 02 40
info@aixia.se
www.aixia.se

Aixia:
Aixia är ett IT-konsultbolag med säte i Mölndal som ingår i en koncern där det helägda dotterbolaget Aixia AB har sedan 2007 bedrivit verksamhet inom uppbyggnad och utveckling av IT vilket omfattar bl.a. AI/Deep Learning-plattformar datacenter, säkerhet, management, hosting, nätverk & kommunikation och backup/DR. Bolaget levererar tjänster inom tre affärsområden; IT-drift, IT-konsulter samt IT-produkter och har i dagsläget omkring 60 kunder fördelade över flera olika branscher, varav hos 30 kunder är Bolaget en helhetspartner i sin leverans av IT-stöd.