Om Valea

Valea erbjuder rådgivning inom frågor som berör patenthantering, varumärkesskydd och design med affärsjuridik kopplad därtill. Med passion och affärsmässig förståelse hjälper Valea sina kunder att göra IP-frågor till en bärande, värdeskapande del av sin affärsstrategi. Valea har en internationell inriktning med gedigen erfarenhet av att vara ombud både i nationella och internationella domstolar. Valea valde att outsourca hela sin IT-infrastruktur till Aixia.

Utmaning

Valea erbjuder affärstragiska lösningar och rådgivning inom allt som berör immateriella rättigheter såsom patent, varumärken, design och domännamn. Att ha hög IT-säkerhet är därmed givet en viktig fråga för bolaget som ska skydda kundernas viktigaste tillgångar. Valea insåg utmaningen, med en väldigt liten IT-avdelning inhouse, att lyckas få den trygghet och IT-säkerhet som deras verksamhet kräver. Istället för att utöka IT-avdelningen valde Valea att se vilken expertkompetens det fanns externt, inom det viktiga området IT säkerhet

”Efter att vi flyttade vår IT-infrastruktur till
Aixia har den blivit betydligt stabilare och mer ’up to date’ med såväl högre säkerhet, bättre tillgänglighet och ökad trygghet som följd”
Richard Wolff, Deputy CEO, Valea

Lösning

Valea valde att outsourca hela sin IT-infrastruktur till Aixia och flyttade hela sin server till Aixia’s serverhall.  Genom att outsourca hela sin IT-management har Valea fått bättre förutsägbarhet gällande kostnader, högre säkerhetsnivå genom att arbeta med experter inom området och bolaget vet att det sker kontinuerliga förbättringar hela tiden.

Resultat

Idag är Valea proaktiva avseende sin IT istället för att konstant släcka bränder. Tack vare samarbetet med Aixia har Valea lyckats öka effektiviteten, säkerheten
och tryggheten i sin IT-miljö. Samtidigt som Valea har outsourcat tjänsten har de lyckats sänka de totala kostnaderna inom området på grund av ökad effektivitet och möjlighet att arbeta mer proaktivt.

3 anledningar till att
Valea valde Aixia

  • Bra tillgänglighet och förtroendefullt bolag med hög kompetens inom IT-säkerhet.
  • Aixia erbjuder en helhetslösning som inte alla kan erbjuda, till rimliga priser för de tjänster de erbjuder.
  • Men kanske viktigast av allt, Aixia är väldigt lätta och trevliga att samarbeta med. Alltid med ett leende på läpparna vilket gör oss till väldigt nöjda kunder.