CGit: CGit levererar egenutvecklade AI-orkestreraren ”AiQu” till Region Halland

 

 

Mölndal                                                                                      2022-11-18

Region Halland har bestämt sig för att vara en informationsdriven organisation och man befinner sig i en utvecklingsfas där man satsar på att leverera smarta och enkla digitala tjänster till både interna och externa målgrupper. En del av detta arbete sker inom avdelningen för ”Beslutsstöd och AI” där man ansvarar för Datalagerutveckling genom att knyta ihop regionens olika datamängder. Med hjälp av CGits mjukvara för orkestrering inom AI-utveckling, AiQu, får man nu möjlighet att effektivisera användningen av befintliga resurser, både personal och hårdvara, och därigenom också accelerera användningen av AI inom området.

Region Halland genomförde en grundlig marknadskontroll av olika verktyg för att effektivisera och planera AI resurser och landade till slut i CGits svenskutvecklade verktyg: ”AiQu”. AiQu är särskilt utvecklat för att hantera GPU-resurser oavsett om dessa finns i molnet, i ett eget datacenter eller i en personlig klient. AiQu kräver mycket lite resurser i datacentret och har utvecklats för att vara enkelt att lära sig och administrera.

”Vi är mycket stolta att Region Halland valt CGit och AiQu att bidra till ökad innovation och digital utveckling inom regionen och att region Halland väljer att satsa på svenskutvecklad mjukvara och därmed också främjar svensk innovation känns naturligtvis extra kul.” säger Petter Ahlén, affärsområdesansvarig på CGit.

 

CGit fortsätter att bygga sitt ”kunskapshus” inom AI, AiQu är en viktig komponent i det arbetet, konstaterar Mattias Bergkvist, VD CGit

//

För mer information, kontakta Bolaget på:
VD Mattias Bergkvist
Telefon: 031-762 02 40
info@cgit.se
www.aixia.se

CGit levererar IT-infrastruktur, drift och molntjänster. Idag arbetar bolaget med AI samt uppbyggnad av datacenter för utveckling inom AI. Utöver har bolaget egen utveckling av mjukvaror för ML Ops (machine learning operations) och hantering av Big Data. CGit bedriver även utveckling inom applicerad AI inom industrisektorn för att öka automatiseringen av olika processer genom bland annat Machine Vision. Kunderna återfinns inom ett flertal branscher.